Wat heb ik nodig? - Warmtepanelen
Vinaora Nivo Slider 3.x

Dé leverancier van infrarood verwarming en infrarood panelen!

 verwarmen.png - 46,44 kB

Van alle infrarood warmtepanelen wordt het elektrisch vermogen opgegeven in Watts. Daarnaast kijken we naar de inhoud van de ruimte die ze kunnen (of moeten kunnen) verwarmen en naar de oppervlakte (in verband met een geleidelijke en goede spreiding van de warmte). En of het gaat om "hoofdverwarming" of "bijverwarming".

Om een ruimte als geheel goed te kunnen verwarmen, is er een bepaald benodigd verwarmend vermogen nodig. Voor gemiddeld goed geïsoleerde ruimtes rekenen we doorgaans met 25 Watt per m³ inhoud. Voor badkamers, die doorgaans met veel hooggeglazuurd keramisch materiaal zijn uitgevoerd (die de warmte minder goed opnemen), geldt al snel dat we met 35 Watt per m³ rekenen. Als de isolatie van mindere kwaliteit is, kunnen de waarden snel oplopen, soms naar wel 50 Watt per m³. Kijk voor meer inzicht hieromtrent maar eens op dit handige overzicht. 

Daarbij is voor het bepalen van de benodigde capaciteit (verwarmend vermogen) ook het aantal te installeren panelen (voor een goede spreiding in de ruimte) van belang. Het plaatsen van meerdere panelen met minder vermogen is vaak effectiever dan het plaatsten van een enkel paneel met veel vermogen.

Neem voor gericht advies (vrijblijvend) contact met ons op. Wij kijken graag met u mee aan de hand van een tekening, schets en/of foto's.