Werking - Warmtepanelen
Vinaora Nivo Slider 3.x

Dé leverancier van infrarood verwarming en infrarood panelen!

 verwarmen.png - 46,44 kB

Net zoals de zon de aarde (de "massa") verwarmt en de aarde vervolgens onze atmosfeer, zo verwamen infrarood panelen binnen eveneens de "massa", zoals de vloer, de muren, meubels, etc. 

De lange golf infrarood stralen (FIR) zijn onzichtbaar, reukloos en geheel ongevaarlijk voor mens en dier. De golflengte van de infraroodstralen is bij infrarood panelen gemiddeld genomen 9-14 micron.

Van alle infrarood warmtepanelen wordt het elektrisch vermogen opgegeven in Watts. Daarnaast kijken we naar de inhoud van de ruimte die ze kunnen (of moeten kunnen) verwarmen en naar de oppervlakte (in verband met een geleidelijke en goede spreiding van de warmte). En of het gaat om "hoofdverwarming" of "bijverwarming".

Elk van onze merken infrarood warmtepanelen zijn eenvoudig te monteren. De Sunpower panelen en de ThermoUp panelen blijven, door hun ophangsysteem, altijd iets uit de wand of plafond...

Infrarood warmtepanelen zijn heel goed toe te passen als hoofdverwarming. Elke ruimte kan namelijk apart worden geregeld met een eigen thermostaat. Er wordt dus niet meer energie verbruikt dan nodig is.

Infrarood warmtepanelen zijn ideaal om toe te passen als bijverwarming, zoals voor:

  • Warme en natuurlijke omgeving
  • Komt overeen met warmte van zonnestralen
  • Stralingswarmte in plaats van convectiewarmte
  • Gelijkmatige en rustige warmteoverdracht
  • Makkelijk te monteren
  • Duurzaam en lange leevensduur (20-30 jaar)

Infrarood warmtepanelen worden door de meeste mensen als zeer aangenaam en comfortabel ervaren. Warmte zoals ook de zon ons levert. Dat komt omdat infrarood warmtepanelen: ...

Er is inmiddels redelijk veel onderzoek gedaan naar de effecten van infrarood panelen op de gezondheid van mens en dier. Daaruit blijkt dat infrarood warmtepanelen geen gevaren opleveren, maar juist een gezonde en comfortabele warmte creëren...

Er zijn een aantal aspecten die een rol spelen als we kijken naar de kosten en het energieverbruik van warmtepanelen. Verwarmen met infrarood warmtepanelen lijkt op het eerste gezicht duurder dan verwarmen met andere systemen.