Vinaora Nivo Slider 3.x

Dé leverancier van infrarood verwarming en infrarood panelen!

review star

Het hart van een infrarood paneel, bestaat uit een verwarmingselement die een speciale metalen plaat verwarmd. De metalen plaat is voorzien van een toermalijn coating die bij sommige panelen, zoals de Sunjoy en de Infra, ook Zilver-Nano deeltjes bevat.

Het rendement van infrarood panelen is hoog; afhankelijk van het type paneel varieert dit tussen de 93-96%. Zoals bijvoorbeeld de Sunjoy panelen: de isolatie aan de achterzijde van de Sunjoy panelen zorgen er voor dat meer dan 95% van de elektrisch energie gelijkmatig wordt omgezet in infrarood warmtestraling.

De temperatuur van het inrarood verwarmingspaneel wordt, afhankelijk van het type paneel, tussen de 95 en 130 ºC, en wel binnen enkele minuten. De infrarood warmtestraling op zichzelf is onzichtbaar en geheel ongevaarlijk.

De infrarood straling verwarmt indirect de ruimte via de objecten; meubels, vloeren, wanden, mensen en dieren. Door de gelijkmatige warmte en de efficiënte warmteopbrengst in de hele ruimte, kan de ingestelde temperatuur op de thermostaat vaak zeker 1-2 ºC lager zijn dan bij andere verwarmingssystemen. Dat maakt dat verwarmen middels infrarood panelen energiezuiniger kan zijn dan de conventionele CV-installaties (gasverwarming). 


structuur s